Update II

29 september 2017 | Categorie: garDsign®-nieuws , garDsign®-handleiding

Update II met uitbreidingen in de tekentool voor de professional.

Vormen-selector:

Na het selecteren in de bibliotheek klappen er linksboven verschillende “Gereedschappen” uit, hier is een ster aan toegevoegd. Na selectie van de ‘Ster’, kom je in de ‘Vormen-selector’

Hier kan je (zie onderstaand) een vorm kiezen en direct de breedte x, breedte y en de hoogte instellen. Vervolgens wordt de vorm in de tekening geplaatst. Waarin je met de ‘Eenvoudige bewerkmodus’ de vorm gemakkelijk kan aanpassen, incl. breedtes en hoogtes.

Met deze optie kunnen gemakkelijk staptegels en palen/ kolommen gegenereerd worden.

Eenvoudige bewerkmodus:

Als je hebt getekend met de vorm-kiezer staat automatisch de ‘Eenvoudige bewerkmodus’ geselecteerd. Door te slepen kun je gemakkelijk het tekenobject vervormen: vergrootten, verkleinen, spiegelen enz… Ook kunnen dan de breedte(s) x en y de en hoogtes worden ingesteld met de ‘pijltjes-cursor’.

 

Ook kleinere oppervlakken staan in de ‘Eenvoudige modus’ voorgeselecteerd, zodat je gemakkelijk kan verschuiven, waarmee het oppervlak intact blijft.

Door de selectie uit te ‘vinken’ kun je omschakelen naar de andere manier van tekenen, waarbij je: punten, blokjes kan verplaatsen, verwijderen, toevoegen, roteren enz...

Kleuren-selector:

Na het tekenen van een oppervlak, muur, balk, dak enz… kan je nu naast de al beschikbare kleuren, direct uit verschillende kleurgroepen kiezen.

Op dit moment testen we nog met een kleurkiezer waarmee alle kleuren van de regenboog toegevoegd kunnen worden in het tuinontwerp. Deze wordt zeer binnenkort toegevoegd.

Daken-selector:

Op veler verzoek voegen we ook een kiezer toe voor daken, de ‘Daken-selector’, naast dat er verschillende profielen beschikbaar komen van dakpan, golfplaat tot dakshingles. Kan je kiezen uit verschillende dakvormen van zadeldak, puntdak tot boeren-kap. De ontwikkeling hiervan vordert gestaag we hopen dit binnenkort toe te kunnen gaan voegen.

Veel uitbreidingen functionaliteiten spreken voor zich bovenstaande aanpassingen, bieden veel mogelijkheden (als je weet dat ze er zijn). Als je er vragen over hebt, of loop je vast we horen zien het graag, mail ons direct: support@garDsign.com