Hoe teken ik een rij bomen of struiken?

Hoe teken ik gemakkelijk een rij bomen of een groep met struiken? Bij bomen en struiken staat standaard ingesteld dat je er een tegelijk kan plaatsen. Dit doe je door de struik, boom te kiezen en vervolgens te klikken in het tekenveld, de canvas. Maar wil je een rij bomen of een groep struiken tekenen dan kan dit ook heel eenvoudig.

Klik eerst op de gewenste boom en vervolgens in de linkerbovenhoek zie onderstaand voorbeeld op 'veelhoek' (de zeskantbout)

Klik vervolgens in het tekenveld op het 'beginpunt' en sleep en klik naar het 'eindpunt' druk op 'stop' en er staat een rij in dit geval met 'eiken'.

Na het kiezen van het vierkante tekenicoon kan je een oppervlak vullen met bomen of struiken. Hierbij sleep je het gewenste oppervlak door de muisknop ingedrukt te houden en vervolgens met dubbelklik te bevestigen.

Tip: Het getekende vak met bomen of struiken kan je vervolgens selecteren en doorkopieren maar ook verplaatsen en roteren zie de hoofdafbeelding.

ga('create', 'UA-34162267-1', { cookieDomain: '.tekenjetuin.nl'}); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('require', 'displayfeatures'); ga('send', 'pageview');